از نظر کاربری سنگهای ساختمانی را به دو دسته نمای داخلی و نمای بیرونی تقسیم میکنند که هر کدام به بخشهای دیگر تقسیم میشود و در این بخش قصد داریم تا به صورت جزئیتر به بررسی سنگ نمای داخلی ساختمان بپردازیم،
سنگ برای طراحی داخلی امروزه به فراوانی مورد استفاده قرار می گیرد. این مصالح محبوب و پراستفاده هستند. به دلیل استحکام زیاد و زیبایی طبیعی سنگ ها، این مصالح همواره مورد توجه معماران و طراحان داخلی قرار گرفته است. طراحی داخلی ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که بخش زیادی از احساس امنیت و آرامش روانی ساکنین یک ساختمان با طراحی داخلی مناسب به دست می آید. برای طراحی نمای داخلی ساختمان از مصالح زیادی استفاده می شود.
سنگ ویژگی های زیادی دارد که باعث می شود این نوع مصالح برای طراحی داخلی مناسب شوند. از مهم ترین دلایل انتخاب سنگ به عنوان مصالح اصلی در طراحی داخلی استحکام زیاد و مقاومت بالا این مصالح نسبت به شرایط مختلف است. اغلب سنگ ها در برابر شرایطی چون نفوذ آب، ضربه، خط و خش، فشار، شرایط اسیدی و قلیایی و حرارت مقاومت زیادی از خود نشان می دهند. به دلیل مقاومت و استحکام بالا، سنگ ها دوام و طول عمر زیادی دارند.
از دیگر دلایلی که از سنگ برای طراحی داخلی استفاده می شود، ثبات رنگ و کیفیت بالای این سنگ ها می باشد. تنوع بالا در طرح و رنگ از دیگر دلایل استفاده از سنگ در طراحی داخلی است. علاوه بر این موارد می توان به انعطاف بالای سنگ ها در اجرا اشاره کرد. سنگ ها را می توان به صورت ماشینی و دستی در قسمت های مختلف یک بنا به کار گرفت.
اکثریت سنگهای ساختمانی قابلیت استفاده در این فضا از ساختمان را دارند. قطعا شما نیز با تنوع سنگهای ساختمانی از نظر مرمریت،مرمر،گرانیت،تراورتن و ... در بازار آشنایی دارید و هر کدام به نسبت از نظر پارامترها و خصوصیات ذاتی که دارند با هم متفاوت بوده و کاربریهای متفاوتی نیز برای آنها تعریف شده است. ار پاستفادهترین برندهای سنگ ساختمانی در فضای داخلی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مرمریت هرسین: این برند دارای زمینه رنگ روشن است و عمده کاربری آن نیز در راه پله،کف و بدنه نما داخلی ساختمان تعریف شده است. سعی کنید از سنگ هرسین در بخش هایی استفاده کنید که کمتر در معرض رطوبت و آب است،پس در نتیجه پیشنهاد ما به شما عدم استفاده در آشپزخانه،حمام و سرویس بهداشتی است.
مرمریت دهبید: دارای زمینه رنگ روشن و جز سنگهای لاکچری و لوکس به شمار میآید. عمده کاربری آن نیز جهت پوشش کف سالنهای پذیرایی است، به همین دلیل یکی از گزینههای اصلی جهت استفاده به عنوان سنگ کف سالن است.
مرمریت آباده: این برند دارای زمینه رنگ کرم و زیتونی و همچنین بژ است. از دسته سنگهای ارزان قیمت بازار است. در تمامی بخشهای ساختمان به غیر از قسمت هایی که در معرض مستقیم آب و رطوبت هستند، مورد استفاده قرار میگیرد.
مرمریت جوشقان: دارای زمینه رنگ سفید و در سورتهای متعددی در بازار قابل تهیه است که از مطرحترین آنها میتوان به مرمریت جوشقان دانه شهیادی، نوار قلبی و سفید ممتاز اشاره کرد.
در هنگام انتخاب سنگ برای نمای داخلی، میزان استحکام سنگ و مقاومت آن چندان اهمیتی ندارد. زیرا قرار است که آن سنگ در محیطی محفوظ مورد استفاده قرار بگیرد . اما آیتم و عامل مهمی که در انتخاب سنگ نما وجود دارد، رنگ و طرح سنگ نمای داخلی میباشد. طراحان زیادی جهت ساخت دکوراسیون داخلی به سنگهای طبیعی روی آوردهاند. سنگهای طبیعی با انواع سبکهای طراحی ماننده مدرن، کلاسیک و هنری همخوانی دارند. به طور مثال رنگهای روشن بهترین نمونه سنگها به عنوان سنگهای کلاسیک هستند.
سنگهایی که براق هستند و ساب زیادی دارند، اگر در ساختمان به کار برده شوند، منجر به زمین خوردن افراد و ایجاد صدمه به آنها میشوند. با در نظر داشتن این موضوع نباید این از این نمونه سنگها در سرویسهای بهداشتی، حمام، آشپزخانه و غیره استفاده کرد. اگر هم تمایل دارید از این نوع سنگ استفاده کنید، حتماً باید فرایند هوند کردن یا مات کردن بر روی آنها انجام شود. در انبار سنگ میتوانید سنگهای مناسب نمای داخلی که هنود باشند را تهیه نمایید.
سنگ های زیادی برای طراحی داخلی مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال برخی سنگ ها با ویژگی ها خاصی گزینه های مناسب تری برای طراحی داخلی می باشند. به عنوان مثال بهترین سنگ ها برای طراحی بیرونی سنگ هایی هستند که در برابر شرایط مختلف آب و هوایی دوام داشته باشند. این در حالی است که بهترین سنگ ها برای طراحی داخلی اغلب سنگ هایی هستند که زیبایی در آن ها از اهمیت بیشتری برخوردار است. برخی از مهم ترین ویژگی هایی که سنگ های مناسب برای طراحی داخلی آن ها را دارا هستند شامل موارد زیر می باشند:
شایان ذکر است که انتخاب سنگ برای فضا و دکوراسیون داخلی از سنگ نما بیرونی ساختمان دشوارتر است زیرا فضای داخلی ساختمان خود به بخشهای متعددی تقسیم میشود که هر کدام دارای خصوصیات و ویژگیهای مختص به خود است و به همین دلیل سنگهای ساختمانی متفاوتی را میتوان مورد استفاده قرار داد.